Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Gimli, Son of Glóin - At Last; Durin's Mightiest Son Returns To The Field Of Battle With Axe In Hand And Glory In His Heart! (2020)

Τελευταία μέρα του χρόνου βγήκε το εν λόγω αλμπουμ, το οποίο και μάλλον πιο πολύ EP είναι λόγω της μικρής διάρκειας του. Από το Southampton, του Ηνωμένου Βασιλείου σκάνε οι τρελοί Gimli, Son of Glóin, οι οποίοι και παίζουν slam deathgrindcore, με κάποιες λίγες black metal πινελιές (πιο έντονες στην προηγούμενη κυκλοφορία τους)και πάρα πολύ γκρούβα. Αλλά δεν τελειώνει εδώ η μουσική ιδιοσυγκρασία των τύπων, καθώς η μουσική τους είναι instrumental, ενώ δεν θα συναντήσει ο συμπαθητικός extreme ακροατής παραδοσιακές grind αναφορές. Πιο συγκεκριμένα παίζουν κάπως πιο math/prog/experimental, με τις κιθάρες και τους ρυθμούς τους να είναι ιδιαίτερα δουλεμένα. Εξαιρετική παραγωγή (δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον προκάτοχο), καταπληκτικό εξώφυλλο, σκατένια, ισοπεδωτική ατμόσφαιρα καιιιιιιι : μια στο τόσο ακούγεται και ο Gimli (ο συμπαθής, ατρόμητος νάνος από τον κόσμο του Τόλκιν) με αποσπάσματα φυσικά από την γνωστή τριλογία ταινιών. 
Προσωπικά σαν λάτρης του J.R.R. Tolkien, αλλά και του grind τον λάτρεψα. Δεν θα ακούσετε φίλοι μου κάτι συγκλονιστικό ή ανεπανάληπτο. Θα ακούσετε όμως ένα τίμιο extreme metal/grindcore παίξιμο, με μία μοναδική θεματολογία και ας μην έχει στίχους. Έξυπνο και τολμηρό "concept", αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  αυτό τον όρο, και εξαιρετικό σύντομο ξεσβέρκιασμα από τους Εγγλέζους, που το ζούνε και δεν κουράζουν. 
Ν/Λ


https://gimlisonofgloin.bandcamp.com/album/at-last-durins-mightiest-son-returns-to-the-field-of-battle-with-axe-in-hand-and-glory-in-his-heart