Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ghone / Low Texture - Sea of Sand (2021)

 


Το Sea Of Sand είναι ένα split album, που από το πρώτο κιόλας άκουσμα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μία ιδιαίτερα προσεγμένη κυκλοφορία σε όλους τους τομείς. Από το μουσικό κομμάτι μέχρι το γραφιστικό και το physical release που είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε κασέτα, μόλις των 30 αριθμημένων κομματιών, το οποίο το καθιστά και άμεσα ένα συλλεκτικό κομμάτι για κάθε μουσικόφιλο.
Η κυκλοφορία ξεκινά με τον καλλιτέχνη Ghone, ο οποίος από το 2011 που έκανε το debut του, συνηθίζει να βρίσκετε, σε split albums όπως και compilations. Πρόκειται για ένα one man avant garde/experimental project με αρκετές δόσεις καλού αγνού harsh noise, σε ορισμένα σημεία, άρτια μπλεγμένο με ambient περάσματα, σαμπλαρισμένους ήχους και φωνές και μια ατμόσφαιρα που πραγματικά δένει με τον τίτλο του δίσκου, αν το συνδυάσει κανείς με απόηχους που μπορεί να αφήνει το κενό μεταξύ απείρου και θάλασσας (είτε είναι από άμμο είτε από νερό κάπου στην μακρινή R'lyeh..). Το EM Saws είναι ένα 23λεπτο κομμάτι λοιπόν που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, στην πρώτη μεριά αυτής της τόσο ιδιαίτερης Α πλευράς της κασέτας.
Συνεχίζοντας στο ίδιο vibe με την έναρξη του πρώτου εκ των 2 κομματιών τους, "This Light is Blinding Me", οι "πρωτοεμφανιζόμενοι" Low Texture (Οι οποίοι απαρτίζονται από μέλη αξιοσέβαστων συγκροτημάτων όπως Spineless, Six Steps Above The Earth και The Dandelion Fields) μας παρουσιάζουν μια εναλλακτική πραγματικότητα ήχων, έχοντας απαλά αλλά και ταυτόχρονα έντονα φορτισμένα καθαρά φωνητικά, ταξιδεύοντας μας, σε ένα πιο διαφωτισμένο vibe κόσμων και συναισθημάτων. Στο δεύτερο κομμάτι "Are You Really There" η κατάσταση γίνεται πιο φορτισμένη, οι ήχοι και οι πειραματισμοί γίνονται πιο έντονοι και τα φωνητικά πιο "επιθετικά" και "σκοτεινά", σε ορισμένα σημεία.
Μία εξαιρετική μουσική σύνθεση η οποία γράφτηκε εξ ολοκλήρου σε ένα studio session, αποτυπώνοντας ότι ακριβώς ένοιωθαν οι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της σύνθεσης, κάτι το οποίο καταφέρνουν να πέρασαν και στον ακροατή με περίσσια μαεστρία. Το album μπορεί να το ακούσει κανείς αποκλειστικά από το bandcamp page της diy δισκογραφικής Submersion Records, η οποία είναι και υπεύθυνη ως και προς το φυσικό μέσω της κασέτας. Επίσης να σημειωθεί πως και τα 2 σχήματα έδωσαν ένα εξαιρετικό διαδικτυακό live στις 24 Ιανουαρίου, μέσω του Youtube, σαν μια παρουσίαση της δουλειάς τους. Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου εντυπωσιακό.

x15x


https://submersionrecords.bandcamp.com/album/sea-of-sand